Kärt barn har många namn och det gäller även nikotinpåsar. Dessa vita, snusliknande påsar kan kallas för nikotinpåsar, nicopods, tobaksfritt snus, vitt snus, all white och munhålepulver i portionspåsar. De kommer i en mängd olika styrkor och smaker och utvecklas ständigt för att anpassa sig efter efterfrågan som ökar alltmer. Här kommer vi längre ner att presentera några olika nicotine pouches som alla har någon spännande smakkombination som innehåller frukt eller bär. Vi förklarar även varför nikotinpåsar är ett bättre alternativ än vanligt snus.

Finns det fördelar med att använda nicotine pouches?

Om du vare sig röker eller snusar sedan tidigare så finns det ingen anledning till att börja använda nikotinpåsar, då de är klassade som läkemedel, mer bestämt en sluta-röka-produkt. Vill du däremot ha ett bättre alternativ än produkter som innehåller tobak så passar nikotinpåsarna dig bra.

En av fördelarna med nikotinpåsar är att det är torra så att de inte rinner lika mycket som vanligt snus. Du kan även själv välja hur mycket nikotin som ska släppas ut i munnen genom att byta plats på den i munnen eller fukta den med tungan. En annan stor fördel är att påsarna är helt tobaksfria. I vanligt snus eller cigaretter är det tobaken som är den farligaste ingrediensen då det innehåller både farliga gifter och cancerframkallande ämnen. Allt det slipper du få i dig om du väljer nikotinpåsar i stället för snus.

Några andra fördelar är:

  • Diskret att använda och påverkar inte andra som passiv rökning kan göra.
  • Du kan använda nikotinpåsarna överallt – på flygresor, i biografen, på biblioteket och i vilken rökfri miljö som helst.
  • De missfärgar inte tänderna som produkter med tobak gör.
  • Det luktar inte snus och du får inte dålig andedräkt.
  • De behöver inte bli förvarade i kylskåp.

Populära nikotinpåsar med fruktiga inslag

Här har vi valt ut sju olika nikotinpåsar från olika tillverkare som alla har smak av frukt eller bär. Vilken tycker du låter godast?

VELO Tropic Breeze

Här får du flera tropiska frukter i ett. Vad sägs om mandarin, mango och passionsfrukt som dominerande smaker? De hat en söt och något syrlig smak och ger en sammetslen och mjuk känsla i munnen. Ett måste för dig som gillar exotiska frukter.

Swave Red Surfer

Factory Batch är en helt ny serie produkter som produceras av Gotlands snus och de kommer i begränsad upplaga. Deras Red Surfer har en fyllig smak av syrliga bär som blandar sig med toner av olika citrusfrukter och en svag eftersmak av vanillj. En annorlunda kombination som vissa tycker påminner om smaken på en energidryck.

Après Ice Tea Peach No.5

Tycker du om att dricka svalkande iste en varm sommardag? Då kan dessa nicotine pouches falla dig i smaken. De har en dominerande smak av söta persikor med inslag av undertoner av svart te. Som iste fast i snus-format!

Fumi Caribbean

Även här får du flera olika tropiska fruktsmaker som blandar sig bra tillsammans. Du får sötheten från mango och kokosnöt med syrliga inslag från lime och äpple. Sött och syrligt gifter sig bra tillsammans i munnen.

XQS Cactus Sour Light

Det här är en av de mest spännande smakerna från XQS även om den inte innehåller flera olika smakkombinationer. Här får du en krispig och sur smak av kaktus som ger både en sensationell och annorlunda smakupplevelse.

XQS Nicotine Pouch Twin Apple Portion

Här hittar du en rik och saftig smak av nyplockade äpplen. Du får både den syrliga smaken från gröna äpplen och den söta smaken från röda äpplen. Dessa nikotinpåsar är inte helt vita som många andra eftersom de är naturligt färgade av smakaromerna.

LYFT Ruby Berry

Det här är nikotinpåsar som smakar sommar! Prillorna har smak av söta, svenska jordgubbar blandat med olika röda bär. En söt smakupplevelse som många tycker om!