James Bond är en fiktiv karaktär som dök upp för första gången i 1953 års roman ”Casino Royale” av Ian Fleming. Han har sedan dess anpassats för tv, radio, serier, tv-spel och film. James Bond har det rätt balla jobbet att vara en brittisk hemlig agent som arbetar för MI6 och som ursprungligen var tänkt som en spion i kalla kriget med licens att döda. Han har porträtterats på skärmen av sex skådespelare: Sir Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton och Pierce Brosnan. I filmerna är han oftast sig själv, till skillnad från andra spionfilmer där huvudrollen kan behöva gå helt undercover och posera som t.ex. en målare Stockholm.

Karaktären har spelats i Eon Productions-serien av filmer sedan 1962 av sex skådespelare: Sean Connery (1962-1971), George Lazenby (1969), Roger Moore (1973-1985), Timothy Dalton (1986) och Pierce Brosnan (1995). -2002).

Varför valde vi Daniel Craig som vår favorit James Bond-skådespelare?

När det kommer till skådespelare är det många som har spelat rollen som James Bond. Men vi tycker att Daniel Craig är den bästa. Han har en ruffighet och en realism som vi tänker skulle passa någon som verkligen kämpar som hemlig agent, så som Bond gör.

Favoritskådespelare från de senaste Bondfilmerna

Craigs prestation som Bond är en av hans mest minnesvärda framträdanden på skärmen hittills, men det är inte hans enda bra prestation. Han nominerades till två Oscarspriser för sitt arbete på The Girl With The Dragon Tattoo och München, men han vann aldrig någon av dem.

En annan skådespelare som har gjort ett utmärkt jobb som James Bond är Sean Connery. Han nominerades också till två Oscar och vann aldrig någon av dem, men han hade mycket större framgång än Craig med de nomineringarna eftersom han var mer framgångsrik med de filmerna än vad Craig har gjort. Även Roger Moorek kan anses vara lite större i sitt Hollywoodarv än Craig, men det kan också ha med tiden då han var verksam att göra – det fanns inte lika många stjärnor av samma kaliber då.