Öljettång använder man till att fästa en slags ring i ett hål, dessa fungerar som förstärkningar och är oftast i metall eller något annat hårt material.
Öljetter använder man till förstärka genomföringshål i tyg, presenningar, läder och andra liknande material där man ska trä igenom ett snöre eller rep.
Vanliga användningsområden är presenningar och kapell som man drar över för att skydda mot väder och vind.
Det är inte ovanligt att man använder en presenning över ett släp där man fäster det genom att binda fast det med rep i öljetterna.
På lastbilar använder man presenningar över släpen och fäster dessa med gummistroppar som är fästa i öljetterna.
På skor med snöre så finns det öljetter.

Skruvstäd eller skruvstycke är något som man kan finna i så gott som i alla verkstäder och hobbyrum.
Den vanligaste typen av skruvstäd fäster man i en arbetsbänk eller liknande och har utbytbara backar för olika sorters av uppgifter.
Det finns många användningsområden för ett skruvstäd där man har behov av att något hålls fast när man arbetar med det.
Exempel på användningsområden är att hålla fast i något som ska borras eller slipas eller att hålla fast i något som behöver delas på.

Körnare är ett metallverktyg som används oftast tillsammans med en hammare, det är format som en kraftig tjock penna och finns i olika utföranden.
Den spetsiga delen använder man till att göra ett märke och en liten fördjupning i ett material som ska borras.
Fördelen med detta är att man kan få sitt borrhål exakt där man vill ha det, utan denna lilla fördjupningen så kan det vara svårt att börja borra då borret lätt glider ifrån ditt mål innan det börjar skära.
Släta metallytor är det som används i dom flesta fallen men man kan med fördel använda metoden till dom flesta materialen.
Körnare finns i olika varianter där den ena är mer noggrann än den andra.

Att arbeta med vatten under tryck innebär även att man vill kunna rulla ihop slangarna när man inte använder dessa, en slangvinda vatten som klarar upp till 400 bar tryck och högre vattentemperaturer är nästan ett måste om man har en egen tvätthall. Många miljömedvetna företag med firmabilar har egen tvätthall som både sparar tid och pengar. Att rengöra med varmvatten är effektivt och förkortar ner tvättiderna samtidigt som man minskar behovet av rengöringsmedel och kemikalier.

Bultsax är ett stort verktyg som man använder för att klippa lite grövre saker med, den kan liknas vid en större avbitartång.
Vanliga användningsområden är att klippa upp lås, kedjor och bultar där det saknas andra alternativ och man exempelvis har slarvat bort en nyckel.
Bultsaxen använder en saxkonstruktion som ger dubbel utväxling och kraft i den främre klippande delen, genom denna funktionen så kan man klippa av grova detaljer med liten ansträngning.
Fördelen med en bultsax är att den inte går på batteri eller ström men nackdelarna är att den oftast är väldigt tung och otymplig samtidigt som den har sina begränsningar.
En batteridriven vinkelslip har mer och mer ersatt bultsaxen där det är tillämpligt.

Hylsor är en populär variant av verktyg som man oftast köper i en sats tillsammans med spärrhandtag eller momentnyckel 1/4” eller 1/2″
Man kan finna satser med hylsor i alla verkstäder och hobbyrum där man har en varietet av storlekar.
Hylsor kan man köpa löst om man behöver det ifall någon hylsa skulle spricka av ansträngning eller slitage.
Spärrhandtaget som man sätter en hylsa på har en spärrfunktion som man kan ställa in vilket håll man vill skruva åt. Är det en lång skruv eller bult så slipper man vrida skaftet ett helt varv eller plocka av för att ta om taget utan man för bara tillbaka skaftet. När man för tillbaka så är där inget motstånd och det man skruvar rör sig inte åt det hållet.
Det är viktigt att man inte spänner en bult för hårt men sen så ska det inte sitta för löst för den delen heller, genom att använda en momentnyckel som liknar ett spärrskaft med en extra funktion så undviker man för lösa och hårt spända detaljer.
Man ställer en momentnyckel till vilket moment man vill att skruven ska spännas till, genom att klicka till så säger momentnyckeln ifrån när det man spänner uppnått önskat moment.

Motorsvets är för den som har behov av att svetsa där det inte finns tillgång till elektricitet.
Det är helt enkelt ett svetsaggregat med en motor som driver svetsningen. Dessa svetsar använder elektroder eller pinnsvetsning som man kallar detta och är lämpligt till i princip all sorts av svetsning såsom svetsning av stål, rostfritt och vissa legeringar. Perfekt att ha med sig ut till avlägsna platser där man behöver svetsa och motorerna finns både i bensin- och dieselvarianter.
Samtliga motorsvetsar har både 230V och 400V eluttag som kan användas till annan utrustning samtidigt som belysning eller andra elektriska handverktyg.

Höglyftande domkraft är något som behövs om man behöver byta däck eller utföra något arbete under något slags fordon.
Att lyfta tunga saker en kort distans är väldigt användbart i många avseenden och historiskt sett så har man fått med sig en domkraft tillsammans med reservhjul vid bilköp.
Det finns både mekaniska och hydrauliska domkrafter idag där dom hydrauliska oftast kräver minsta fysiska ansträngning och är därmed populärast.

För att möta miljökraven på dieselmotorer och minska utsläppen så har man tagit fram något som heter Adblue, detta är en vätska som sprutas in i grenröret tillsammans med avgaserna innan katalysatorn.
Partiklarna som vanligtvis skulle följt med avgaserna ut stannar kvar i katalysatorn och förbränns så att det inte blir några utsläpp. Har man många bilar med Adblue så det går åt lite mer så är det mer ekonomiskt att själv köpa fat med adblue och fylla på detta själv med en adblue pump. Fördelen med detta är att minimerar riskerna att det ska komma in skräp i adblue-tanken och att literpriset blir mer fördelaktigt.

Ibland behöver man ett gängverktyg för att skapa gängor i ett hål eller på någon slags axel.
Tillverkar man egna maskiner eller annat som behöver skruvas ihop på något sätt så kan det vara en fördel att man kan göra egna gängor på godset.
Man kan även använda ett gängverktyg till att reparera skadade gängor.
Ett vanligt användningsområde är där man råkat dra sönder gängor och man får borra upp hålet en dimension och gänga om med en grövre storlek.

Arbetar man med bilar så kan man ibland behöva använda sig av en glidhammare för att ta loss hjullager.
Det är inte bara hjullager som man använder en glidhammare till utan det är universellt till dom flesta lager som är pressade fast i någon slags axel.
Detta specialverktyg är föredraget som metod i dom flesta lager-relaterade arbeten där man ska ta loss och byta ett lager.
Verktyget består av en axel som man fäster med diverse adaptrar och på denna axeln så finns det ett handtag med tyngd i sig som man glider längs med mot ett stopp så man knackar loss lagret.
Vanlig vikt på detta verktyget är 2 kg och är tillverkat i ett solitt material som är av väldigt hög kvalitet och som håller länge.