Olyckan när man tappar sin mobiltelefon händer alldeles för lätt och många gånger får man en spricka i glaset.
Har man tur så går det att använda telefonen trots sprickan men om sprickan hamnat på fel ställe så kan delar eller hela skärmen sluta reagera av fingrarna.
Det är en tunn glasfilm med ett lager som känner av den naturliga elektriciteten man har i kroppen som mäter ut var man sätter sitt finger någonstans.
Signaler går till telefonens grafikprocessor som visar det du gör på telefonen.
En spricka som delar på detta lagret kan få skärmen att sluta reagera.
Det är faktiskt lätt för en verkstad att reparera mobildisplayen genom att helt enkelt byta ut den helt. En skärm kostar en slant men är telefonen relativt pigg fortfarande så kan det vara värt att byta.
Är det en äldre telefon så passar man på att göra ett batteribyte samtidigt så man får tillbaka en pigg mobiltelefon.
Det går att i vissa fall byta ut det tunna skiktet ovanpå displayen som har spruckit om man vill laga någon väldigt äldre telefon som har ett annat värde.
Man får då genom att värma försöka avlägsna det tunna skiktet från displayen och många gånger kan detta misslyckas och man spräcker även displayen.
Ut miljösynpunkt är det bra att bevara det man har och där man kan så ska man försöka reparera och spara på miljön. Många gånger är det värt att reparera iPhone då dessa enheter uppdateras regelbundet och har bra prestanda. Även dom äldsta enheterna går fortfarande att använda idag och uppdatera till det senaste systemet för mobiltelefoner. Istället för ny telefon så kan man köpa begagnad iPhone.
Till skillnad från äldre Android-telefoner som inte får några uppdateringar längre så kan man använda säkerhetsappar som bank-id och Swish på en äldre iPhone enhet.
Så har du en sprucken skärm så tänk på naturen och återvinn och behåll det som fortfarande fungerar.…